... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Πέντε καρβέλια και δυο ψάρια

Σχετική εικόνα

Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων μας διηγείται η σημερινή ευαγγελική περικοπή. Με αυτά τα λίγα χόρτασαν πάνω από πέντε χιλιάδες άνθρωποι (τόσοι ήταν μόνο οι άνδρες).
Ο Χριστός μας δίνει ένα σημαντικό μάθημα σήμερα. Το μάθημα της μοιρασιάς. Τα πέντε καρβέλια και τα δύο ψάρια ήταν αρκετά για τους δώδεκα μαθητές. Οι υπόλοιποι έπρεπε να πάνε στο κοντινό χωριό για να βρουν φαγητό. Όμως ο Χριστός δεν τους άφησε να φύγουν. Αλλά κάλεσε τους μαθητές Του να μοιραστούν αυτά που είχαν. Και όχι μόνο όλοι έφαγαν αλλά υπήρξαν και πολλά περισσεύματα. Κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη φτώχεια του συνανθρώπου του. Μόλις οι μαθητές μοιράστηκαν τα λιγοστά τους τρόφιμα αυτά όχι μόνο δεν τέλειωσαν αλλά περίσσεψαν.


Πέντε ψωμιά και δυο ψάρια χόρτασαν τόσο κόσμο. Αν αρκούμαστε στα απολύτως απαραίτητα που μας προσφέρει η γη αυτά ποτέ δεν τελειώνουν. Και συνεχίζουν να μας χορταίνουν. Η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων,ρεύματος ,πετρελαίου κλπ και ασθένειες προκαλούν και έχουν μεγάλες επιπτώσεις στον πλανήτη μας.
Και κάτι τελευταίο. Ο Χριστός πριν κάνει τη μοιρασιά, ευλόγησε τους άρτους και τους ιχθύες. Όλα γίνονται προς δόξα Θεού,όχι για τη δική μας ματαιοδοξία.
Την απλότητα της ζωής μας διδάσκει η σημερινή περικοπή. Προσευχή,αγάπη,ολιγάρκεια. Έτσι φέρνουμε τη βασιλεία των Θεού στη γη και κάνουμε τον κάθε τόπο Παράδεισο. Εμείς όμως επιμένουμε να μην κοιτάμε πέρα από τον στενό κύκλο μας και να ζούμε σε μια κόλαση που οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Ο Χριστός μας καλεί να απελευθερωθούμε. Ας Τον ακολουθήσουμε.


Σχόλιο δικό μας: 
Πως γίνεται μέσα σε τόσο μικρό κείμενο να διατυπώνονται τόσο μεγάλα νοήματα! Τελικά, απλά πράγματα θέλει από εμάς ο Θεός... 

Πηγή:Το τραγούδι του γλάρου

2 σχόλια:

παπα-Κώστας είπε...

Με την πρώτη ευκαιρία θα σας στείλω αυτόγραφα!

Με κάνετε και κοκκινίζω!

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ- ΚΑΛΛΙΚΑ είπε...

Μήπως φταίνε οι ντομάτες;