... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑ



 Σύσσωμος ο Καραβάς αλλά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών γιόρτασαν τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Χαραλάμπους Καραβά το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2017.

 



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Στις 7.00 το απόγευμα ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Χαραλάμπους με την άφιξη το σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ. Ενορίτες, επισκέπτες και ανάμεσα τους τα παιδιά του Καραβά, συμμετείχαν στον εσπερινό της Αγίας Χριστίνης. Ο Σεβασμιότατος στον λόγο του, μίλησε για την Μεγαλομάρτυρα Αγία Χριστίνα και τόνισε την ανάγκη πνευματικής αφύπνισης ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.       
Ακολούθως, όλο το εκκλησίασμα συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο του νέου Πνευματικού Κέντρου, το οποίο σημαιοστολισμένο, καθαρό, φρεσκοβαμμένο και όμορφα περιποιημένο είχε την τιμητική του. 







Ο Σεβασμιότατος, με την παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Παναγιώτου Μεγαλοκονόμου, του Εφημερίου του Ναού π. Παναγιώτου Διακόπουλου και του Διακόνου Παύλου Καλλίκα τέλεσαν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου.   





 
 

Στον λόγο που ακούστηκε ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη Διακόπουλο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού για την πρωτοβουλία και την φροντίδα των έργων ανακαίνισης αυτού του χώρου, που θα λειτουργεί το νέο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη ενός τέτοιου έργου για το χωριό του Καραβά, το οποίο θα καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των ενοριτών του, του Κατηχητικού, αλλά και γενικότερα των κατοίκων άλλων περιοχών, αφού θα λειτουργήσει στον χώρο αυτό, με την χάρη του Θεού, Δανειστική Βιβλιοθήκη Χριστιανικού Βιβλίου για παιδιά, και Σχολή Ψαλτικής Τέχνης, από τον προσεχή Σεπτέμβριο.





Ο π. Παναγιώτης Διακόπουλος με την σειρά του ευχαρίστησε με λόγια θερμά αυτούς που συνέβαλαν με τις προσφορές του, ο καθένας ανάλογα με την δύναμή του, σε αυτή την ανακαίνιση και ακολούθως δόθηκε πλούσιο κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους.
Τον λόγο πήραν κατόπιν τα παιδιά. Η δεκαμελής χορωδία του κατηχητικού Καραβά με την μουσικό και Διακόνισσα Ελένη Καλλίκα γέμισαν και ομόρφυναν, ακόμη περισσότερο, με τις μελωδικές φωνές τους,  το απογευματινό μας. Ακούστηκαν χριστιανικά τραγούδια με παλμό και ζωντάνια και το μουσικό πρόγραμμα έκλεισε με τον Υμνο προς την Παναγία μας, το γνωστό «Αγνή Παρθένε Δέσποινα», που άριστα αποδόθηκε από την μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού Άννα Διακοπούλου με συνοδεία όλης της χορωδίας.
Μα το πανηγύρι δεν τελείωσε εδώ.









Τα παιδιά κατόπιν ξεχύθηκαν στο κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλειο χώρο της Εκκλησίας, και αφού οργανώθηκαν αρχίσαν τα ομαδικά παιχνίδια. Σκυταλοδρομίες, Μαντηλάκι, Παπουτσοσαλάτα, Διελκυνστίδα κ.α. απογείωσαν την χαρά μικρών αλλά και μεγάλων.



Στο τέλος αυτής της γιορτής όλα τα παιδιά έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ.

Ευχόμαστε, ο Θεός να ευλογήσει πλούσια τις δραστηριότητες του νέου Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Χαραλάμπους Καραβά, και να δώσει πλούσια την καρποφορία προς Δόξα του Αγίου Ονόματός Του.
Ακολουθεί και το παρακάτω βίντεο (εγκαίνια- χορωδία):

Δεν υπάρχουν σχόλια: